Doe maar een facelift!

Je groeit uit je jasje of het pand raakt na al die jaren gedateerd; dan denk je al snel aan verhuizen. Je hebt eerst gehuurd en bent toe aan kopen. Of het gebouw is afgeschreven en je hebt je oog laten vallen op een mooi stuk grond. Je ziet jezelf al zitten in een state-of-the-art, energieneutraal pand, dat qua uitstraling precies past bij het imago dat je wil uitstralen. De perceptie is dat je dit alleen kunt realiseren met nieuwbouw.

Maar is dat zo? Heb je wel goed gekeken naar de mogelijkheden van je huidige pand? Misschien kun je de huur omzetten in koop, een verdieping plaatsen op je huidige onderkomen of een schil bouwen en zo een moderniseringsslag maken of twee panden verenigen. De meeste ondernemers hebben geen idee van wat er (bouwkundig) allemaal mogelijk is met een verbouwoplossing op maat.

Van overheidswege zal het vanuit het oogpunt van duurzaamheid in de toekomst alleen maar meer gestimuleerd worden: bestaande gebouwen een facelift geven. Een tweede leven voor een bestaand pand is een trend die steeds verder zal doorzetten. We gaan immers steeds bewuster om met onze aardbol en vooral de nieuwe generatie is wars van (energie)verspilling.

En terecht, als je het mij vraagt. Want als je ziet wat er allemaal mogelijk is, waar je gewoon geen weet van hebt, dan is het eigenlijk te gek dat er zoveel panden leeg komen staan en steeds maar bijgebouwd wordt.

Bovendien is het kostentechnisch heel interessant om je bestaande pand mee te laten ontwikkelen. En wat denk je van de spin-off: het zal niet onopgemerkt blijven dat je pand een metamorfose ondergaat, dat je bedrijf groeit en in beweging is. Extra aandacht op de vertrouwde plek waar iedereen je weet te vinden.

Zo zie je, een facelift is zo gek nog niet!

Sjaak van Leeuwen, bouwregisseur bij BouwAdviesUden, ondersteunt bedrijven en particulieren tijdens nieuw of verbouw van woningen en bedrijfsgebouwen, met tijd- én geldbesparing als resultaat.

Bron: Booming Magazine