link besparen door verbouwen

Gaat u verbouwen? Grijp uwverbouwing aan om uw woning energiezuiniger te maken en flink te besparen op uw energierekening.

De meest effectieve maatregelen om uw woning energiezuiniger te maken zijn isoleren en zuiniger verwarmen. Bij isoleren gaat het om dak-, gevel-, vloerisolatie en isolatieglas. Zuiniger verwarmen kan d.m.v. een HR-ketel. Verder kunt u denken aan de aanschaf van zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp om uw energie zelf duurzaam op te wekken.

De provincie Noord-Brabant wil de woningbezitters stimuleren om nú energiebesparende maatregelen door te voeren. Daarom is de succesvolle subsidieregeling Brabant Bespaart 2008-2009 verlengd tot 31 december 2011.

De belangrijkste tijdelijke maatregelen hebben we voor u op een rijtje gezet:

Subsidieregeling Brabant Bespaart

Wanneer u twee of meer energiebesparende maatregelen neemt in uw eigen woning krijgt u € 500,- subsidie. De woning moet dan wel voor 1 januari 2008 gebouwd zijn.

Verlaagd BTW-tarief isolatiewerkzaamheden

 De BTW voor vloer-, dak- en gevelisolatie van woningen ouder dan twee jaar, wordt verlaagd van 19 naar 6%.

Het gaat daarbij om het BTW-tarief voor arbeid en (in beperkte mate) voor materialen. De verlaging geldt niet voor overige ‘gewone’ verbouwingen. De BTW verlaging geldt ook niet voor het aanbrengen van isolatieglas.

Subsidieregeling isolatieglas


Woningeigenaren kunnen een waardebon aanvragen voor een korting van € 35,- p/m² isolatieglas (HR++), tot een maximum van € 1.100,- (incl. btw) per woning. De woning moet uiterlijk op 1 januari 1995 opgeleverd zijn en er moet ten minste 5 m² isolatieglas geplaatst worden.

Subsidieregeling maatwerkadvies

Woningeigenaren die tussen 1 juli 2009 en 31 december 2010 een maatwerkadvies afnemen van een gecertificeerde adviseur, komen eenmalig in aanmerking voor een subsidie van maximaal € 200,-.

Meer met minder stimuleringspremie

Woningeigenaren kunnen een stimuleringspremie krijgen voor het nemen van energiebesparende maatregelen via een maatwerkadvies. Wanneer maatregelen uit het maatwerkadvies worden genomen en zorgen voor een energiebesparing van 20-30% kunt u tot maximaal € 750,- subsidie krijgen.

Subsidieregeling duurzame warmte

De subsidieregeling ‘duurzame warmte’ stelt subsidie beschikbaar voor eigenaren van een bestaande woning gebouwd voor 1 januari 2008, die een zonneboiler, warmtepomp of micro-warmtekrachtketel installeren. Voor ieder type warmtesysteem gelden verschillende subsidietarieven. Micro-WKK: € 4.000,- per installatie, Warmtepomp: max. € 500,- per kWh. Zonneboilers: max. € 200,- per Gigajoule.

Voor een volledig en actueel overzicht van subsidies en andere financiële regelingen verwijzen wij u naar:

www.energiesubsidiewijzer.nl
www.energielastenverlager.nl
www.brabantbespaart.nl  (quick-scan en aanvraagformulier)