Nationale subsidies uitgeput, maar lokaal nog budget beschikbaar

In november en december van vorig jaar raakten zowel de subsidiepotjes voor isolatieglas, het Maatwerkadvies Energiebesparing als de Rijkspremie Meer Met Minder uitgeput. Ruim honderdduizend gezinnen maakten er gebruik van om hun huis energiezuiniger te maken en daardoor goedkoper en comfortabeler te gaan wonen. Op dit moment is nog niet duidelijk of er een vervolg komt voor de subsidies en zo ja, welke dan. Maar niet getreurd.

Veel gemeenten en provincies hebben inmiddels eigen subsidieregelingen opgezet. Ook wordt door een fors aantal gemeenten inmiddels de Duurzaamheidslening aangeboden waarbij tegen een aantrekkelijk tarief geld geleend kan worden voor energiebesparende verbouwingen in huis.

Op MeerMetMinder.nl vindt u de Energiesubsidiewijzer. Toets er de postcode van het huis in en u ziet meteen voor welke subsidies op gemeentelijk, provinciaal of nationaal niveau uw huis in aanmerking komt. En mocht het nou nergens voor in aanmerking komen, troost u dan met de gedachte dat de meeste energiebesparende verbouwingen ook zonder subsidies de moeite waard zijn. Niet alleen voor de portemonnee, maar zeker ook voor een comfortabeler huis én het milieu.