Overheid stimuleert energiezuinige woningen

Met behulp van de subsidieregeling Rijkspremie Meer Met Minder wil de overheid de bouwkosten voor energiezuinige verbouwingen voor een deel subsidiëren. Huiseigenaren die de energiezuinigheid van hun huis gaan verbeteren met een verbouwing, kunnen deze subsidie aanvragen.

De Rijkspremie is een subsidie waarvoor huiseigenaren in aanmerking kunnen komen als zij energiebesparende maatregelen aan hun woning treffen. Deze maatregelen moeten worden aangetoond door middel van een verbetering van het energielabel van de woning. Bij minimaal één labelsprong kan men in aanmerking komen voor deze subsidie, die zorgt voor een goede besparing op de bouwkosten.

De Rijkspremie Meer met Minder is een tijdelijke regeling die loopt tot uiterlijk eind 2011. Echter, als het budget eerder is uitgeput, loopt de regeling af. De verwaching is dat het subsidiebudget snel op is. Als u nog van plan bent om energiebesparende verbouwingen uit te voeren, maar nog niet precies weet op welke manier, kunt u bouwadvies inwinnen. Calculaties kunnen daarnaast helpen u een goed inzicht te geven in de bouwkosten, die overblijven na aftrek van de subsidie.

Bron: Eigenhuis.nl