Roep om verlenging verlaagde btw-tarief bouwsector

De bouw heeft nog steeds last van de crisis. De roep om verlenging van hetverlaagde btw-tarief in de bouw is daarom sterk. FNV Bouw en MKB Nederland vragen het kabinet om de crisismaatregel nog langer te laten doorlopen. De maatregel zorgt ervoor dat de bouwkosten voor consumenten lager zijn.

Het CBS kwam vorige week met cijfers waaruit bleek dat de afgelopen maanden flink meer is geïnvesteerd in onder meer woningen en bedrijfsgebouwen. Hieruit blijkt dat het verlaagde btw-tarief een succes is. Opdrachtnemers verklaren unaniem dat dit tijdelijke lage btw-tarief voor onderhoud en verbouwingen meer omzet genereert. De totale bouwkosten voor de consument zijn lager dan voorheen, wat net dat extra zetje kan geven om de verbouwing of het onderhoud toch uit te voeren.

Aangezien de bouwsector nog niet hersteld is, kan een verlenging van het verlaagde btw-tarief het herstel van de bouwsector stimuleren. Indien het verlaagde btw-tarief in |juli toch afloopt, is het raadzaam om geplande verbouwingen in de komende maanden uit te voeren. Dit kan behoorlijk wat schelen in de bouwkosten. Bouwkundig adviesbureaus kunnen daarbij bouwadvies geven en helpen de exacte bouwkosten in kaart te brengen.